Hvordan varmes vandet i et udespa?

 

 

 

 

 

I dit udendørs spa er der også et varmelegeme. Dette varmelegeme er typisk et el-varmelegeme, som sidder i forbindelse med styreboksen. Afhængig af mærket, så sidder varmelegemet i bunden.

Dette varmelegeme ligger typisk mellem 3-4 kWh, og det tilfører noget varme til vandet. Dertil holder den også vandtemperaturen oppe når man bader, hvilket er meget vigtigt.

Vi ser typisk at de billige spabade kun har et lille varmelegeme, som gør at den fint kan holde vandtemperaturen i vandet, når du ikke bader.

Men når du fjerner låget og får det store vandspejl frem så kan varmelegemet ikke følge med, den taber energi, og du vil sidde og fryse i vandet, fordi vandet bliver koldt. Derfor er det vigtigt at gå efter de spabade, som typisk har 2 - 4,2 kWh i strøm til opvarmning.

Der er jo også andre muligheder, når vi taler om udendørs spa eller vildmarksbade.

Ved vildmarksbade har du disse trætønder, hvor et træfyr står i vandet, eller ved siden af badet. Og den varmer vandet op ved at du fyrer med træ.

Et udendørs spa skal jo have en form for varmekilde, hvilket er dette varmelegeme, som sidder ved styreboksen. Så gå efter et spabad, som har et varmelegeme på omkring 3-4 kWh, så er du sikker på at du ikke kommer til at fryse, når du bader i dit udendørs spa.

 

 

 

 

 

 

 

Trustpilot