Hvilke konsekvenser kan det have, hvis man forsømmer rengøring af sit spabad?

 

 

 

 

 

Når du har et indendørsspa, skal du huske at rense det. I et spabad findes der et skjult rørsystem. Den suger vandet et sted, fører det rundt i rørene med pumpe- og varmelegemet, og puster det ud igen.

Hvis du aldrig renser dit spabad, så kan der opstå bakterievækst inde i rørene. Det kan være legionella, stafylokokker, og andre forskellige bakterier som kan vokse inde i rørene, og dermed gøre dig syg til næste gang.

Det vil sige, at du kan risikere at få forskellige, røde udslæt på kroppen, som klør helt vildt og som skal behandles med antibiotika. Du kan risikere at du får ørebetændelse, samt andre betændelsestilstande, som kan sætte sig på- og i kroppen, når du bader i et spabad, der ikke er renset.

Typisk sker dette, fordi man aldrig får renset spabadet, med de rigtige renseprodukter. Man skal bruge klor af og til, og rense med noget rørrens, når man er færdig med at bade, alt efter hvor tit du bruger dit spabad.

Det er vigtigt at man husker, at et spabad er et skjult rørsystem, hvor det vand, som du sidder i, kører rundt i rørsystemet, og hvis du har en sygdom på dig, som sætter sig i rørsystemet, kan den både gives videre til andre, men den kan også smitte dig selv, til næste gang du bader.

Så derfor: Husk at rense dit spabad!

 

 

 

 

 

 

 

Trustpilot