Hvilken funktion har overløb på et indespa?

 

 

 

 

 

Overløbet er der, hvor du åbner og lukker for vandet, så vandet kan komme ud af spabadet. Dvs. at du fylder spabadet op med vand, og lukker vandet ud når du er færdig med at bade.

Den bundventil, som sidder i bunden, har et rør, som hænger sammen med det håndtag du drejer på for at åbne og lukke for bundafløbet, og oppe i denne sidder der et afløb.

Hvis du eksempelvis kommer til at hælde for meget vand i, glemmer at slukke for vandet, eller hvis man går to personer op i spabadet, så vandet løber over kanten, så vil spabadet simpelthen gå ind og forhindre dette.

Det sker ved at vandet stiger op til overløbet og løber ud af det, istedet for at løbe ud over kanten. Så det er meget vigtigt at finde et ordentligt spabad i en god kvalitet, som har et afløb installeret, samtidig med det også har et overløb.

De fleste spabade har dog overløb, men ofte glemmer man at vedligeholde disse af- og overløb. Typisk er der også en lille pal i bunden af disse afløb, der kører op og ned, og som åbner og lukker for afløbet. Hvis man glemmer at give denne lidt silikonespray, så vil den ikke virke efter noget tid, og kan ikke åbnes.

Det vil betyde at hele overløbet skal skiftes, man kan ikke blot reparere denne dims, som er gået i stykker, man er nødsaget til at udskifte det hele. Derfor er det vigtigt at man vedligeholder sit af- og overløb, og får renset for hår og skidt som kan sætte sig.

På samme måde som man ville rense en håndvask, skal man også rense sit spabad. Hvis man ikke får gjort dette, så kan man efter få år risikere at skulle betale for et helt nyt overløb.

Det er selvfølgelig noget som vi tit ser ske, men hvis man selv vedligeholder, så kan det holde meget længe!

 

 

 

 

 

 

 

Trustpilot