Hvilken type af el bruges på et udespa?

 

 

 

 

 

På dit udespa har du et styresystem, pumper, et renseanlæg og et varmelegeme, som skal køre rundt. Typisk bruger man en del strøm på et udendørs spa, fordi den kører på kraft. Den har flere pumper, et varmelegeme, og en cirkulationspumpe, som renser vandet.

Når du får et udespa, bør du derfor montere en kraftdåse i nærheden af spabadet. Derved har du et sted hvor du kan tilslutte spabadet,og samtidig også slukke for strømmen. Og dette kan klart anbefales.

I dag findes der også de såkaldte vildmarksbade, som ofte er en badetønde med et træfyr som varmer vandet op. Og her behøver du ikke nødvendigvis bruge strøm. Men selvom du har et vildmarksbad, der bliver fyret op med træ, så anbefaler vi stadig at du har et renseanlæg, en mindre pumpe og et mindre filter tilkoblet, så vandet kan genbruges.

Problemet med vildmarksbade/indespa er nemlig at man fylder dem, bader i dem, også tømmer man dem. Men da sådan en trætønde typisk bruger et par tusinde liter vand, så kan det blive rigtig dyrt i vand, hvis du ikke har et renseanlæg, som kan recirkulere vandet.

Man kan faktisk også tilkoble et mindre el-varmelegeme, så temperaturen kan vedligeholdes uden at skulle fyre med træ, men også for at være frostsikker om vinteren. Hvis der eksempelvis bliver -5-10 graders frost, så kan el-varmelegemet indstilles til recirkulering af vandet, som også renser vandet.

Så holdes vandet på 5 grader, og du frostsprænger dermed ikke dine rør og lign. Så uanset om det er et udespa eller et vildmarksbad, så få din elektriker til at føre en kraftgruppe frem så du har rigeligt med strøm, alt efter hvad du ønsker at tilslutte.

 

 

 

 

 

 

 

Trustpilot