Hvordan fungerer pumpen på et udespa?

 

 

 

 

 

Der er typisk flere pumper på et udendørs spa. Hvor mange kommer an på størrelsen af spabadet, hvor mange dyssere spabadet har, samt hvilken kvalitet du har valgt at investere i.

Men det du bør have fokus på ift. udespa, er at mange udespa kun har en pumpe, som både skal fungere som cirkulationspumpe, og som massagepumpe.

Denne type pumpe har to 'speeds'. Den har 'low speed' til recirkulering af vandet/rensning, også har den 'high speed' til når du ønsker massage. Ulempen ved dette er, at disse store pumper bruger en del strøm.

Derfor findes disse også oftest i de billige spabade. Hvorimod hvis vi kigger på de bedre, EU-producerede, eller amerikanske kvalitetsspa, eksempelvis som med mærket Jacuzzi eller tilsvarende kvalitetsspa, - der har du en cirkulationspumpe/'low-speed pumpe', som er en lille pumpe, hvis funktion er at holde vandet varmt og rense det.

Denne pumpe bruger måske kun 100 W., hvorimod en 'to-speeds-pumpe' måske bruger 250 W. Dvs. du får under en halvering af strømforbruget, alene ved at rense og vedligeholde vandtemperaturen. Så her kan du spare rigtig mange penge.

Typisk har du derudover to massagepumpere i et spabad. En 'et-speeds-pumpe', som giver massage i nogle områder af spabadet, og en 'to-speeds-pumpe', som giver massage i andre områder af spabadet. Når den kører på low-speed giver den en behagelig og stille og rolig massage, hvor du kan justere, og dermed give flere muligheder for massagen og sætte den op i speed 2.

Dermed får du en helkropsmassage, alt efter hvor du sidder i dit udespa. Så ift. strømforbrug: Sørg for at købe et udespa med cirkulationspumpe og vær derudover opmærksom på om spabadet har 1-2 pumper, så du har god mulighed for at flytte dig rundt.

På den måde kan du få den massage du ønsker, når du sidder i dit spabad.

 

 

 

 

 

 

 

Trustpilot