Er der stort varmetab ved billige indespa?

 

 

 

 

 

Når du sætter dig i vandet skaber du en uro i vandet, som cirkulerer gennem pumpen, og af og til bruger du måske også luftblæseren, og det resulterer alt i et varmetab.

Typisk vil det føles som om at spabadet har tabt mellem 1-2 graders varme efter 20 minutter. Hvis du dermed starter på 38 grader, så vil du nå ned på 36-37 grader, og det vil føles koldt.

Min klare anbefaling er derfor at undgå at købe et spabad, som ikke har et varmelegeme. Et varmelegeme kan endda være så stort at det kan varme koldt vand op, inden du skal bade. Men du kan også blot have et vedligeholdelses-varmelegeme.

Når du tænder for din massage, og sidder og nyder dit spabad, så kan du sidde her i 30 min., uden at vandtemperaturen ændrer sig, da varmelegemet vedligeholder varmen.

De billige spabade har typisk ikke varmelegemer, og dermed får du et varmetab. Hvis du taber 1 grads varme hvert 10 min., så vil spabadet hurtigt blive koldt at sidde i. Så er du nødt til at efterfylde med varmt vand fra hanen.

Derfor er det meget mere behageligt at have et spabad med et varmelegeme, så du kan bade så længe du vil, hvor vandet holdes på 38 grader, såfremt det er den temperatur du ønsker at bade med.

 

 

 

 

 

 

 

Trustpilot