Hvordan varmes vandet i et indespa?

 

 

 

 

 

Du kan varme vandet i dit indespa på to måder. Hvis vi går ud fra at du har et kraftigt varmelegeme i dit spabad, som det oftest er i et sommerhus til udlejning, så forholder det sig typisk sådan, at man fylder koldt vand i spabadet.

Det tager typisk 30 min. at fylde dit spabad op med vand. Så tænder du for din vandmassage, også er det varmelegemet i spabadet, der varmer vandet op til de 38 grader, så det er klar til badning. Når vi taler om udlejning af sommerhuse, så har vi ikke at gøre med særlig store varmtvandsbeholdere.

Dermed lader man varmelegemet på spabadet klare opgaven med at opvarme vandet, så der stadig er varmt vand i huset til badning og til brug i køkkenet. Ved andre spabade, der typisk står i parcelhuse, der har du en større vandvarme og en gennemstrøms-vandvarmer, så her fylder du typisk varmt vand i dit spabad.

Det betyder, at du fylder dit spabad op med 38 grader varmt vand, også kan du gå i spabadet og sidder der ligeså længe, som du ønsker. Og derfor er det naturligvis vigtigt at der er et varmelegeme i spabadet, så du ikke fryser. Vandet taber 1-2 graders varme hvert 10. minut, og det er fælles for alle typer af spabade.

Derfor er varmelegemet så vigtigt, så du kan vedligeholde din vandtemperatur. Men det handler også om velvære. Når du har siddet i spabadet i 15 min., så føles vandet koldt, hvis det er blevet 3 grader koldere. Derfor er varmelegemet altså rigtig vigtigt i dit spabad!

 

 

 

 

 

 

 

Trustpilot