Hvilken funktion har overløb på et udespa?

 

 

 

 

 

Nogle udendørs spa i den mere dyre ende, har hvad der kaldes 'opsamlingstanke'. Hvis 6 personer går i spabadet og vandet løber over gennem overløbene, så vil det blive opsamlet i disse udledningstanke, som gemmer vandet.

Når man så er færdig med at bade og går op, så vil vandet løbe tilbage igen. Men kun meget få udespa bruger dette system. Typisk er det offentlige institutioner, der bruger dette. Du kan godt få dette til privat brug, men det er i den dyre ende, og producenten Jacuzzi tilbyder eksempelvis dette.

Faktisk kalder man det ikke altid for overløb, men en skimmerfunktion. Dvs. at du har et vandspejl på dit udendørs spa, også har du en skimmerfunktion, hvor vandet løber ned igennem og ned i filtret i renseanlægget. Og det er faktisk det, som man kalder for et overløb.

Men det er ikke et helt rigtigt overløb alligevel, for du kan reelt set godt få for mange mennesker i spabadet, så vandet løber ud over kanten. Der sker dog ikke så meget ved dette, da du altid kan hælde vand i igen.

Men det er de færreste udespa, som har disse udledningstanke og overløb. Men igen, det betyder ikke så meget, da du altid kan efterfylde spabadet med vand igen. Typisk er der langt fra vandspejlet med skimmeren og op til kanten i et udendørs spa, fordi du sidder så dybt nede med skuldrene under vand i et udendørs spa.

Spabadet er bygget til at have plads til 6 personer, således at vandet også kan stige. Men generelt behøver du ikke gå op i hvorledes der er overløb i et udespa eller ej. Man kan som nævnt få overløb på de dyre spabade, men generelt er det ikke noget vi ser ved udespa.

 

 

 

 

 

 

 

Trustpilot