Er der stort varmetab ved billige udespa?

 

 

 

 

 

Udendørs spabade har et stort varmetab, på grund af deres store vandspejle. Dvs. uanset dyr, billig, god eller dårlig kvalitet, så vil du altid opleve et varmetab, når du bader.

Derfor er det vigtigt at dit varmelegeme er stort nok. I et udespa bader man typisk 30-50 min., med et vandspejl på 2x2 m., så du har et rigtig højt varmetab.

Hvis det er et billigt spabad, så er der måske kun et varmelegeme tilkoblet på 1000 W., og det kan simpelthen ikke holde temperaturen.

Hvis du vil sidde i dit spa en frostklar nat, så vil vandet føles koldt, fordi den taber varmen i løbet af 20 min. Den kan ganske enkelt ikke holde temperaturen.

Har du derimod et godt udespa med et godt varmelegeme, som er bygget ind i systemet og som kan registrere om der tabes varme, og selv tænder for varmepatronen, så vil du hele tiden opleve at have den samme vandtemperatur.

Hvis du gerne vil bade i 38 grader, så vil du opleve at temperaturen holdes på 38, uanset hvor længe du bader.

Forskellen på de dyre og billige spabade ligger dermed i hvor stort et varmelegeme der følger med, om kvaliteten er god, isoleringen, og om den har et godt, ekstra tykt låg, til når man ikke bruger spabadet, så du undgår varmetab energimæssigt, når du ikke bruger dit spabad.

 

 

 

 

 

 

 

Trustpilot